Igår var det ca 3 månader sen vi hade i kiwi i vår "lambic" och det var nu dags att titta i tunnan.
Det gröna hade inte direkt brutits ned i brygden utan mer expanderat även om vätskan i sig verkat tagit åt sig färg och annat. Dock verkade det vara lite vitt mögel på toppen av kiwin så vi har nu tagit beslutet att ta och tappa på flaskor nu i veckan.
Om det inte blir helt uselt ska vi skicka in 5 flaskor till domartävlingen i SM men resten ska sparas på 33cl-flaskor av den modell Oppigårds använder sig av. Vi ska dessutom fylla 5st 75cls flaskor med patentkork vilket kan vara kul att ha. Flaskorna fick vi av Andreas (som ibland skriver på Humle Malt Jäst och Vatten) tillsammans med 26st 50cl flaskor med patentkork och 3 growlers på 1.9-2 liter.
Gällande fyllningstillfället blir nog planen att desinficera en hålslev och sedan plocka bort kiwin, ungefär som vi gjorde med den torrhumlade julölen. Så som det ser ut nu kommer vi få mellan 15 och 16 liter av brygden. Hur resultatet blir återkommer vi med under veckan.
1 vecka sedan
1 kommentar:
Jag har stora förväntningar!
Skicka en kommentar