torsdag 3 december 2009

Julpyssel

Idag har det julpysslats, och med detta menar vi självklart att rengöra flaskor inför julölsfyllningen samt torrhumling! Torrhumling var inte alls så svårt. Vi desinficerade våg samt bunke, vägde upp humlen och tada! Vi var redo för en tripp till källaren.

Det som hamnade i burken var 25g Cascade, 25g Centennial, och 25g Chinook vilket enligt vågen gav 76g humle totalt. Vi hade väl inte decimalerna helt på vår sida. När första batchen flaskor åkt in i ugnen gick vi ner i källaren och öppnade locket till IPAn. Det doftade riktigt gott ur tunnan och raskt hälldes humlen i och vi stängde locket igen. På söndag är det ju fyllning.

Hur vi nu ska göra för att inte få massa humle i ölen är en annan fråga. Min spontana tanke är att trä en humlekokpåse runt botten på vår Auto-Siphon. Kan detta lösa problemet med att slippa få grönt i sin öl?

När andra batchen flaskor var inne i ugnen så var det etikettdags. Ett par GoD Imperial Stout etiketter hade skrivits ut och sedan sprayats med Fixativ. Med linjal och kniv skars etiketterna ut och sattes fast på flaskorna med vattenbaserat lim. Snyggt blev det. Nu hoppas vi bara att det blir gott på lördag!

Bilder:
Mycket humle blev det.

Actionbild - sista humlen på väg ned i tunnan.

GoD Imperial Stout. Hoppas den är lika god som den är snygg.

1 kommentar:

Eskamoe sa...

Ser ju sjukt nice ut, hur får man tag på en av dessa exklusiva flaskor?