torsdag 13 augusti 2009

HBG2 + Vagnmakarens Bryggeri = Sant

För några månader sen var jag (Martin) och Victoria på Amerikaprovning hos Fredrik på Dahlbergs. Vi träffade där Filip och Erik som var delaktiga i det som kallas för Vagnmakarens Nanobryggeri. Efter provning gick vi tillsammans till Bishops snackade hembryggning och testade lite öl ihop innan de skulle ge sig av till Lund.

I juli träffade vi på dem igen på en viss provning i Malmö. Diskussioner om att brygga eget kom självklart upp igen och på vägen mot Bishops i Malmö kom idén: vi gör något ihop!

Idag träffades då vi till slut hemma i Hugos lägenhet där han och Filip tog emot. Helsingborgs Hembryggargille representerades av av mig, Victoria, Stefan, Fredrik och Patrik. Vi smakade varandras öl (se lista nedan) och diskuterade bryggtekniker, hur vi bryggt våra öl och till slut - vad ska vi då göra ihop?

Efter en del spånande kom vi fram till något som vi tror kan bli riktigt bra. Om vi ska avslöja vad det är vet jag inte än, men vad som beslutades är att jag, Fredrik och Hugo ska bolla lite receptidéer kring konceptet innan vi sätter datum för bryggning. This will be awesome.

Öl från HBG^2:
Raus IPA 2.0
Wit (inte svart)
Bubka - The One Hop Wonder
Afternoon Bitter (sista flaskan)
Steinbock (sista flaskan)

Öl från VNB:
Tangrisner Imperial Stout 2008 (sista flaskan)
Karve Amerikansk India Pale Ale 2009
Nepit Veteöl 2009
Ceres Veteöl 2008 - Standard och Citrongräs/Citrontimjan
Svensk Ale 2007
Abbedissans Klosteröl 2007
(missade jag nån?)

Bilder:

Ett glatt gäng på ena sidan.

Och ett glatt gäng på andra sidan.

Snillen spekulerar, eller nåt :)

Det blev en del sorter till slut.

1 kommentar:

Fredrik sa...

Najs detta samarbete ser vi framemot att få testa riktigt roligt, lycka till.