söndag 15 mars 2009

Bryggprotokoll - Afternoon Bitter

OG 1062* SG 1017
Bryggvolym: 21,5l**

6,35kg Pale malt, Weyermann
0,46kg Crystal malt, Thomas Fawcett
0,9kg Kornflingor, Brewferm

Försockringsrast 67ºC 60 minuter***
Utmäskning 78ºC 10 minuter***

21g Target - 10,7% α-syra - 60 minuter
27g East Kent Goldings - 4,6% α-syra - 30 minuter
27g East Kent Goldings - 4,6% α-syra - 15 minuter

Jäst: Whitbread Ale 1099 Wyeast

Kryddor: 15g Honeybush Rooibos - 1 minut

Tillsatser: ½krm Protafloc

Primärjäsning: 4 veckor planerad

* Recept - OG 1060
** Beräknad slutvolym 25l
*** Ej verifierad temperatur, trasig termometer

3 kommentarer:

Rekan sa...

Vad har ni för tanke med att tillsätta Teet?

Martin sa...

Ja du. Engelskt antar jag :)

Det var mer som en sista aromgiv (bitter har ju generellt ingen sådan så vitt jag vet). Vi valde koffeinfritt rött te så vi slipper den bitterhet som finns t.ex. i rött te. Ursprungstanken var faktiskt att ha i lite honung i bryggningen men det verkade krångligt och inte alls så kul.

Det gav ifrån sig en suverän arom när vi hade i teet och vi hoppas att något av det stannar kvar tills det är dags att smaka på det.

Martin sa...

Hmm, bitterhet som finns i svart te menar jag, inte rött. Varför finns inte "Edit" på blogger?