söndag 22 mars 2009

Inventering

Emellan bryggtillfällena är det bra att kolla över vad man har för råvaror kvar. När vi har bryggt har vi inte alltid hel koll på vad vi fick över. Idag var det inventering av humle och malt som gjordes. Man kanske skulle upprätta ett Excel-diagram för detta senare vilket kan bli bra att ha ifall vi nu kommer igång med de mindre batcharna vi planerar att göra. Då kan man ju använda lite överbliven humle för bittergiven eller kanske ha i lite alternativ malt till en Ale eller nåt.

Nu ser råvarulistan ut som följande:
Humle
Northern Brewer, 8.6% α-syra, pellets - 84g
Target, 10.7% α-syra, kottar - 79g
Fuggle, 6.6% α-syra, kottar - 68g
Hallertau Aroma, 8.7% α-syra, kottar - 67g
Aurora, 5.3% α-syra, kottar - 53g
East Kent Goldings, 4.6% α-syra, kottar - 46g
Styrian Golding, 3.0% α-syra, pellets - 22g

Malt
Vetemalt - 2.5kg
Caravienne - 0.8kg
Pale Ale Malt - 0.3kg
Crystal Malt - 0.3kg
Pale Chocolate Malt - 0.1kg

Humle bör alla ha liggande i frysen

Inga kommentarer: