Ja det var inte lika mycket kaos denna gång :) Dock blev det rätt mycket "nu händer allt samtidigt" då mäskningen av bittern och koket av weizenbocken slutade ungefär samtidigt, och då vi insåg att vi inte hade fungerande termometrar.
Hej, kul blogg! Jag undrar var ni köpte er Cloer platta? Hur stor kastrull (liter och ca diameter) använder ni och hur lång tid tar det att koka upp efter att ni lakat?
Cloer-plattan beställde vi från någon tysk webbshop. Numera finns den lite här och var att hitta på internet tror jag. Kastrullen ligger på 36 liter och går att hitta på Humlegården. Beroende på vilken öl som bryggs och dess volym ligger vi på ca 45-60 minuter från lakning till kok.
Välkommen till Hembryggarbloggen.
Under våren 2008 tog ett gäng vänner beslutet att börja brygga egen öl. I slutet av November 2008 gick två av dessa på Bryggkurs med Svenska Hembryggareföreningen och den 31/1 2009 bryggdes gängets första öl.
På denna blogg kommer ni kunna följa resan att brygga öl från grunden och förhoppningsvis en utveckling från nybörjarbryggare till erfarna, innovativa och kunniga hembryggare.
För att enklare hålla koll på våra råvaror har vi även skapat Inventarielistan.
4 kommentarer:
Det händer en hel del bakom bilderna kan jag tänka mig men känns lite som det börjar bli under mer kontrollerade former.
Ja det var inte lika mycket kaos denna gång :)
Dock blev det rätt mycket "nu händer allt samtidigt" då mäskningen av bittern och koket av weizenbocken slutade ungefär samtidigt, och då vi insåg att vi inte hade fungerande termometrar.
Hej, kul blogg! Jag undrar var ni köpte er Cloer platta? Hur stor kastrull (liter och ca diameter) använder ni och hur lång tid tar det att koka upp efter att ni lakat?
Cloer-plattan beställde vi från någon tysk webbshop. Numera finns den lite här och var att hitta på internet tror jag. Kastrullen ligger på 36 liter och går att hitta på Humlegården.
Beroende på vilken öl som bryggs och dess volym ligger vi på ca 45-60 minuter från lakning till kok.
Skicka en kommentar