tisdag 12 maj 2009

Bryggprotokoll - Wit (inte svart)

Bryggdatum: 2009-05-09

OG 1041* SG 1014**
Slutvolym: 25l

3,3kg Pilsnermalt, Weyermann
1,1kg Vetemalt, Weyermann
1,0kg Vetekross, Kungsörnen
0,12kg Havregryn, Kungsörnen

Försockringsrast 66ºC 70 minuter
Utmäskning 74,8ºC 10 minuter***

25g Hallertau Aroma - 8,5% α-syra - 60 minuter
5g Malen koriander - 20 minuter****
15g Apelsinskal - 10 minuter
11g Malen koriander - 10 minuter*****

Jäst: Belgian Witbier 3944 Wyeast

Tillsatser: ½krm Protafloc

Primärjäsning: 3 veckor planerad

* Recept - OG 1041
** Recept - SG 1013
*** Recept - 78ºC 10 minuter
**** Recept - 10g krossade korianderfrön
***** Recept - 20g krossade korianderfrön

Inga kommentarer: