lördag 9 maj 2009

Under-bryggning-inlägg

I detta nu väntar vi på att Bubka, vår Single Hop American Pale Ale, ska koka så den första av 6 humlegivor med Amarillo ska åka i. Dagens bryggplats är hemma hos Fredrik och nästan alla var deltagande idag.

Strax efter kl 10 inleddes maltkrossningen till vår witbier, Wit (inte svart) och efter några justeringar av maltkrossen kom vi igång och dagens bryggning har gått relativt smärtfri. Christian har både filmat och fotat så vi får se vad som dyker upp.

Dagens stora announcement är att vi har beslutat oss om ett namn!
Helsingborgs Hembryggargille

Och medans detta skrivs har precis Bubkan börjat koka och skumma över... så viss smärta verkar det bli. Mer info kommer.

7 kommentarer:

Fredrik K sa...

Lägesrapport 6 timmar efter bryggningen:

Det bubblar från Wit:en som bara den medans Bubka inte bubblar alls.
American Ale jästen verkar inte vara lika pigg som den belgiska.

Martin sa...

Nästan som man trodde. American Ale 2an har ju aktiverats och börjat leva, det såg vi ju, men den kommer kanske ta ett dygn till. Eller så blir det som med DBBn. Efter 48h är den nästan färdigjäst :)

Fredrik K sa...

Nu har minsann Bubka börjat bubbla den också. Och det är rejäl fart på Wit:en. :-)

Fredrik K sa...

Vattenlåset på Wit:en kloggar igen med skum. Så jag är tvunga att låta det jäsa med locket på glänt, annars kan den inte "andas" ordentligt.

Det hade bokstavligen sprutat skum ur vattenlåset. Det blev tom geggigt på tunnan sidan om. När det lugnat ner sig lite åker locket på igen. Med så pass mycket skum är det nog ingen risk att bakterier tar sig ner i ölen.

Victoria sa...

Oj! Den jäser som bara den!

Fredrik K sa...

Ja.. förhållandet mängd öl/tunnans storlek bör vi kanske tänka på framöver. Iaf för de jästsorter som är glada för att skumma.

Pierre sa...

SKUUUUM!!!