söndag 9 augusti 2009

Provsmakning - Raus IPA v2.0

Efter drygt en vecka testades en flaska av den senaste bryggningen. Flaskan var markerad med silvertejp.

När vi fyllde var vi lite oroliga för infektion i ölen då vi hade problem med i stort sett allt. Den första flaskan bedömde vi vara i störst fara så vi testade den först.

Fri från infektioner och en behaglig doft befann sig. Grumlig pga massivt jästinnehåll och en viss jästsmak kunde kännas förutom den nästan "traditionella" tonen av nötcrème som Raus-bryggningarna har haft. Vi väntade sen en vecka till...

I går testade vi då igen. Ölen hade klarat lite men fortfarande massa jäst i flaskorna och de sista centimeterna i flaskan fick bli kvar. Doften var rätt frisk och IPA-lika och jästsmaken var inte alls närvarande i toppen av glaset. Ingen infektion och bra bitterhet infann sig. På det hela taget en trevlig öl, men som lider av för mycket rest-jäst. Shit happens.

För att spexa till det lite så torrhumlade vi sista halvan med Simcoe-humle vilket gav en lite rundare smak och extra doftkick. Najs.

Bilder:

Första flaskan. Spännande var det.

En vecka senare. Klart bättre.

Torrhumling med Simcoe

3 kommentarer:

Fredrik K sa...

Ölen som ni testade här hos oss för några veckor sedan har plötsligt blivit mycket bättre! Mycket restjäst precis som ni har i IPAn men flasklagring i sju veckor och det är nu den börjar bli riktigt najs. Nu återstår endast två flaskor i vår ägo.

JoeG sa...

Haha har inte testat att torrhumla direkt i glaset! Väldigt innovativt måste jag säga!

Alexi sa...

Det blir riktigt gott att ha i humle i ölen innan den dricks. Något alla borde prova. Konceptet såg jag första gången på Brew pup i Köpenhamn.