måndag 22 juni 2009

Konceptöl nummer 1

Sedan urminnes tider har studentorganisationen Gamla och Dryga existerat i Helsingborgs teknologvärld och ungefär nästan lika länge har en stor del av medlemmarna i Helsingborgs Hembryggargille varit med i denna organisation.

I ett försök att göra god öl, sprida hembryggarintresset och att samtidigt umgås med en bunt fd. teknologer har HBG^2 bjudit in Gamla och Dryga för att göra sin egen öl som ska vara klar i tid till föreningens årsmöte i december.

Ölet ska spegla dess målgrupp och vad dessa individer sysslat med under sin studietid. För att vara enhetligt med GoDs färger så ska ölen vara svart och innehålla Goldingshumle. Då det kan vara en rätt bitter församling ibland tippar vi på att det blir mycket Goldingshumle. En av favoritsysselsättningarna mellan (och under) föreläsningarna var att dricka kaffe så det är inte helt otroligt att kaffe kommer spela en vesäntlig roll i ölen. Kanske blir det en stout.

Receptet är ej än färdigställt (allt är inte inlagt i BeerSmith än, se föregående inlägg) men den 15e augusti är det bryggning och då flertalet Gamla och Dryga har visat intresse för att deltaga tror vi detta kan bli ett ytterst trevligt arrangemang.

Detta är den första av de planerade konceptölsbryggningarna där idéer får gå före logik och typriktighet. Under hösten kommer fler koncept att presenteras och sedemera bryggas så var beredda på spännande grejer.

5 kommentarer:

Daniel - schnille.se sa...

Kul idé!

Jag tror vi tar och stjäl den rakt av! Vi är ju lite av en studentförening även om inte många av oss fortfarande studerar.

Bra sätt att förankra verksamheten i studerandekretsen! Bjuda in till bryggning.

Varför har ni valt HBG^2? Är det HelsingBorGs HemBryggarGille som avses?

Daniel

Martin sa...

Visst är den en förträfflig idé :) Ingen av oss studerar aktivt längre men att göra nåt sånt här till vår lilla "alumni"-förening kändes självklart.

HBG^2 syftar precis på det du tror, förutsatt att HBG är en entitet och att A*B = B*A (och annat matematiskt tjafs ;))vilket vi hade en diskussion kring med medlemmar i Vagnmakarens Nanobryggeri

Christer sa...

Typriktighet brukar jag strunta i om det inte är något man tänkt tävla med. Det är ju så skoj att experimentera!

Alexi sa...

GoD behöver sin egen öl. Gärna någon som blir bättre med åren, precis som vi ;)

Stouter sa...

hbg2 är för övrigt lysande.