torsdag 5 maj 2011

Nu är det snart SM

Ja. På lördag kl 12 öppnar portarna på gamla tryckeriet i Alvik för SM i Hembryggd Öl 2011 och kommer liksom bryggarna av 89 andra öl vara på plats!

Efter strul med inlämningsdatum och dyl så är det nu dags för det vi anser viktigast - Folkets Val. Det är roligt och du får direkt feedback på dina produkter av de som är intresserade av samma sak som du, öl. Domartävlingen fyller självklart sitt syfte, men det är inte därför vi deltar...

I går kom jag och Victoria på att vi inte gjort som förra året, en provning av våra domartävlingsöl, varpå vi hämtade upp en liten flaska av Ingen Blonde III och en flaska av Boogie Van Brown Ale.

För att göra en kort summering - båda brygderna är goda och den ena är mer typriktig än den andra.
Efter att ha studerat SHBFs typdefinitioner samtidigt som vi testade brygderna var Boogie Van Brown Ale mer i stil med vår tolkning av textdefinitionen än vad vi upplevde IB III vara. Vi hoppas på iaf kanske uppåt 40 poäng på BVBA och mellan 35 och 40 på IB III.

Men till det viktiga - Folkets Val.
Vi har under senaste veckan hållt I'm On A Horse DIPA och I'm On A Boat APA under tryck i våra nya fat. Hur de smakar nu vet vi inte, men de doftar som de ska iaf och då är det ju inte infektion i faten. Vi får erkänna att det är rätt spännande (och kanske lite dumdristigt) att ge sig på öl på fat för första gången till SM, men vad fasen - learning by brewing. På lördag får vi alla se resultatet.

Som förra året kommer bonus-öl dyka upp vid jämna tidpunkter och de är som följande:
14.00 - Ingen Blonde III, 3x50cl.
15.00 - Boogie Van Brown Ale, 3x50cl
16.00 - Fale, 3x33cl

Ses vi på lördag? Det bör vi göra!

Bilder:
My Boogie Van!

IB III

Förgrund: Bonusöl. Bakgrund: Norrköping Dolphins största finalförnedring någonsin :(

Inga kommentarer: