Under SM-bryggningen passade vi på att multi-taska lite, nämligen genom att tappa Boogie Van Brown Ale på flaska. Efter två veckors primärjäsning hade vi tappat om den och därefter torrhumlat med Amarillo och Columbus/Tomahawk i fyra dagar.
Vi var mycket glada över att Kapsylkungen, Christian, var med och kvalitetssäkrade kapsyleringen och flaskningen gick utan några större bekymmer och störde inte bryggningen.
OG för brygden låg på 1054 och vi hoppades på en ordentlig utjäsning för att få den här tydliga torrheten en ABA ska ha, och visst hade den jäst ut. Med ett som FG landade på 1011 och med den alkoholstyrka på 5.6% den är inom typdefinitionerna värdemässigt.
Med några veckor på flaska så var den smak- och doftmässigt hyfsat typriktig vid senaste provsmaket vilket är bra då detta är en av två brygder vi skickat in till SMs Domartävling. Tills SM-dagen kommer någon flaska av brygden att få följa med och bjudas ut som bonus-öl.
Bilder:
3 veckor sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar