söndag 22 augusti 2010

Sveriges Bryggradio

För ett par veckor sedan startade Thomas Fransson och Hugo Forss upp Sveriges Bryggradio och iom detta lanserade den första helsvenska webbradion om hembryggning.

I torsdags var det inspelning av episod 3 i Thomas hemstudio i Malmö till vilken Martin var inbjuden att delta. Temat var rengöring, något som vi i HBG2 kanske inte brinner för, men tar på stort allvar ändå. Med 1,5 dagars varsel var det bara att sätta sig in i det som programmet skulle ta upp och sen var det att återigen köra på det gamla sektionsmottot - Potius Quam Bene - Hellre än bra.

Efter tekniskt strul med trasiga kablar kom vi ca halvtimmen efter planerad start igång och 1,5 timme senare var det färdigsvamlat. Vi hade då avhandlat olika rengöringsmedel och tekniker samt lite annat gott och blandat. Höjdpunkten var väl då det missförståddes vad jag menade med desinficering av refraktometern. Det var självklart pipetten som desinficerades, inte rekfraktometern i sig. Vi passade även på att testa några hembrygder, ForbiddIn Wit och Morbror Julles Strong Ale från oss, en "dåligt utjäst" men väldigt god bitter som Hugo hade med sig samt Pal Ale och Imperial Stout som Thomas hade bryggt.

Därefter passade vi på att spela in ett mindre avsnitt som kommer publiceras nästa vecka eftersom Thomas är på semester. Har ni inte lyssnat på detta avsnittet, eller de andra, så får ni gå till Bryggradio.com och ladda ner. För att dessutom hänga med i svängarna finns nu Sveriges Bryggradio även på Facebook.

Bilder:
Kombinerad hemstudio...

...och bryggförråd

Thomas har många bryggarböcker

On air

Hugo provar hembryggt

Slask-karaffen var väldigt mörk och full när vi var klara

Inga kommentarer: