torsdag 11 mars 2010

Lördagsbryggning och flaskfyllning

På lördag är det sista bryggningen inför SM. Det som står på schemat är en uppgraderad version av förra årets midsommar-ale - Bubka, vårt första försök på en Single Hop Ale. Humlen som är vald är den eminenta Amarillo, en humle som snubblades över i ett bås på European Beer Festival 2008.

Sedan dess har iaf vi upplevt att Amarillo dykt upp mer och mer hos bryggare. När det smakades på Oppigårds 7th Anniversary Ale (numera även kallad Amarillo Spring) förra året var första kommentaren "det var ju det här vi var ute efter med Bubkan!". Föga förvånande har just Oppigårds Amarillo Spring konsumerats flitigt den senaste tiden.

Under förra hösten uppdaterades receptet till Bubkan och det ska bli intressant att testa resultatet samt att se vad det tycks om den på SM, den ska ju delta i Folkets Val.

Den andra brygden för lördagen är en IPA inspirerad av Port Brewing High Tide Fresh Hop IPA vilket är en helt suverän öl det med. Även om vi inte har färsk humle eller en whirlpool (tydligen humlas det i whirlpoolen med) så tror vi att vi kan få en riktigt bra IPA. Vi har dessutom haft turen att komma över ytterligare ett paket med Rogue Pacman-jäst från Wyeast som ska användas till den öl vi kallar The Second Wave. Hittar ni den musikaliska referensen?

Samtidigt som vi brygger ska vi även fylla och buteljera sötpotatis ABAn och Banverksbittern. Full rulle!

2 kommentarer:

Trickbrewer sa...

Hmmm ser fram emot att få smaka sötpotatis ABA:n, som jag hoppas ställer upp i INKA-tävlingen i folkets val... men kanske inte banverksbittern för jag har svårt att se något som helst plusitivt smakbidrag av att hyla ner en bit av banverket i en bitter!

Martin sa...

Sötpotatis ABAn kommer inte följa med till SM så som det ser ut nu. Vem vet dock, vi kanske tar med oss en flaska. Det som kommer följa med är iaf Ingen Blonde AE och Bubka 6.15 till Folkets Val samt någon flaska av Wolharige Groen ("Kiwi-lambic"), Something Something Something Strong Ale samt God Imperial Stout.