söndag 29 november 2009

Ett år har gått

Idag är det ett år sedan jag och Fredrik var på kurs hos Anders Boström på Möllehem och visst har tiden gått fort. Det är snart 10 månader sedan vi gjorde vår första bryggning i Patriks kök med blöta strumpor och två goda öl som resultat och visst har det gett mersmak att brygga eget. Totalt 18 olika öl har bryggts på 5 platser vilket känns som ett rätt högt tempo för nybryggare.
Men å andra sidan, man blir inte bättre på att brygga om man faktiskt inte brygger.

Kommande torsdag är det premiär för torrhumling, något som vi inte gjort förut. Vår jul-IPA, nu med namnet Red Nose X-mas IPA skall få i sig 75g humle till. Nästa lördag ska det bli premiärdrickande av den "färdiglagrade" GoD Stout och dagen efter är det flaskfyllning av just julölen som även innefattar Ghost Dog X-mas Porter.

Då det är poppis med premiärer av olika slag så drar vi till med en tredje - etiketter. Eftersom julölen kanske hamnar på ett bord med släktingar och vänner så kan det vara trevligt med nån liten etikett och hur gammal och dryg vore en öl om det inte heller stod på flaskan att den var gammal och dryg.

Tekniken för att sätta fast etiketter på flaskorna har vi inte helt koll på men för att vara på den säkra sidan har det köpts in vanliga etikettpapper med klister på. Finns det någon där ute på interwebs som har tips? Nåväl, här kommer det iaf lite bilder.

Gamla och Dryga Imperial Stout

Ghost Dog X-mas Porter

Red Nose X-mas IPA

3 kommentarer:

Stouter sa...

GOD-etiketten tilltalar mig starkt! De andra två var också snygga.

Anonym sa...

Snygga etiketter!
Jag skriver ut på vanligt papper med laserskrivare, sedan penslar jag på lättmjölk på etikettens baksida och placerar. Tryck gärna lite extra så att mjölköverflöd pressas ut.
Har dock läst om folk som gör tvärt om, har mjölk på flaskan och sätter på etiketten.

St. Bengtus sa...

Snygga ettiketer!