söndag 18 oktober 2009

Provsmakning - GoD Stout

Det var ett jäkla tag sen sist men nu ska vi iaf skriva lite om GoD Stout, vårt första försök på en Imperial Stout. Då vi inte räknar med att den ska vara "färdig" förrens i December så är väl detta beskrivningen av hur den smakade endast två veckor gammal.

God.

Nåja, kanske lite mer. Vi hade som bekant i kaffe från Koppi och det var ingen dum idé. Ett tag var vi lite fundersamma på ifall det skulle blivit för mycket chokladsmak men det verkar som om det balanserade sig rätt bra mellan kaffet och chokladen. Att den hade en alkoholhalt på 8.4% kändes inte alls utan den bara gled ned genom strupen.

Bitterheten låg på ca 60 IBU vilket visade sig passa mycket bra här. Doften var hyfsat humlefrisk och jag får nog säga att Goldings var ett bra val av humle.

Kroppen var lätt till medel och kanske inte lika fyllig som jag hade hoppats på, dock så är detta nog ett resultat av att vi faktiskt inte nådde det OG som vi eftersträvade utan låg en rätt bra bit ifrån. Kokar man bort vatten blir det mer koncentrerade godsaker. Kanske lakade vi lite för fort, dvs mer än 1liter på 3 minuter.

Bilder:
Stefan verkar nöjd.

Mörkt och gott.

1 kommentar:

Christer sa...

Låter som att det kan bli en riktigt trevlig dryck i soffan efter julegrisen!