2 veckor sedan
söndag 2 september 2012
Bryggning - Tripel time!
Det blåser belgiska vindar hos HBG2, tidigare i somras gjordes det Mörk Stark Belgisk Ale nu är det tid för en Tripel. Vi mötes upp runt 11 tiden i Örby och började med att rengöra all utrustning ordentligt, nog så viktigt efter dom stått och samlat damm under sommaren.
Normalt håller vi ju oss i bland dom Amerikanska kategorierna i Stockholms gänget men nu skall det bli spännande att prova på mer Belgiskt. Det blir en Single hop Tripel men för att inte lämna "komfortzonen" helt så blir humlen Motueka!
Bryggningen gick mer eller mindre som planerat och nu väntar vi spänt på att se hur det går det blir när den är klar.
Bryggprotokoll – Batch 19 (Tripel) - 18l
Malt & Extraktgivare
5.50kg Pale Ale Malt
2.00kg Wheat Malt, Pale
0.25kg Caraamber
Proteinrast 52ºC - 30 minuter
Försockringsrast 64ºC - 60 minuter
Utmäskning 70ºC - 10 minuter
Humle
20g Motueka 8,3% α-syra - 60 minuter
30g Motueka 8.3% α-syra - 24 minuter
10g Motueka 8.3% α-syra - 4 minuter
Övrigt
Protafloc, Jästnäring
Jäsning
8 veckor primär - 2* Wyeast 3787, Trappist High Gravity
OG 1074 - (FG det får vi se) – IBU 39 – ECB 9
Deltagare
Christian, Lars och Roger
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar