fredag 27 januari 2012

Inför bryggningen: Stora Hembryggaredagen

Något som kännts saknat på bloggen är lite tankar inför en bryggning och det som ska göras. Det har ofta bakats in i inlägget om bryggningen men vi tar och splittar det nu!

Imorgon är det som bekant Stora Hembryggaredagen och som traditionen sig bör har SHBF skapat ett recept att brygga. Detta år är det en IPA (som även kan göras till en DIPA) som är framtagen.

Som vanligt kommer vi inte att brygga SHBFs öl utan det är Ingen Blonde på schemat igen (#4) samt ett nytt försök på vår "hus-APA" Guenter. Ingen Blonde har vi bryggt sedan starten 2009 och vi har tweakat receptet lite varje år och även detta år. Skillnaden är inte direkt stor, men konceptmässigt är det stort.

Namnet Ingen Blonde kommer från att vi tillsatte 1krm ingefära i slutet av koket. Detta år ska vi testa utan ingefära och göra en "vanlig" blonde. Troligtvis kommer den vara lika god även detta år.

Guenter gjorde vi så sent som i höstas med då hela batchen blev infekterad vid flasktappningen så gör vi helt enkelt ett nytt försök av vad som kan bli en riktigt trevlig brygd.

Vad ska ni själva brygga?

2 kommentarer:

Bazinga Brewery sa...

Ingen blond utan ingen, vad blir det då? Baren-..... (lämplig blond 15-min-of-fame person)?

Lycka till hörni!

Martin sa...

Meral? Håkan? Ingo? Fasen, jag som såg på Baren förr... fanns det några blondiner?