lördag 8 januari 2011

Uppesittarkväll och Julzoo med Sveriges Bryggradio

Fredagen den 18/12 var Patrik och Martin i Malmö för att delta i Sveriges Bryggradios Uppesittarkväll. Planen var att testa lite julöl, prata om bryggbloopers samt öl och hälsa. Plus att allmänt snacka skit om och omkring öl.

Dagen till ära var det allmänt snökaos vilket gjorde Martin 30 minuter sen från Lund och att Hugo inte ens tog sig därifrån (och fick därefter följa sändningen via Skype). Efter lite mat och någon öl på Malmö Brygghus begav vi oss över gatan till Thomas i sällskap med Benny Sundblad (Bryggare, Malmö Brygghus) och Anders Hansson (Ägare, Malmö Brygghus).

Vi hade tagit med oss en Brüce till sändningen och på plats i studion plockade Benny upp innehållet i sin hemliga kasse och för att citera Anders var det ren dekadens. Massa gammal och god öl. Thomas Hardy 2005, några år gammal Westvleteren 12 etc. Ni förstår vad det handlar om. Gammal, god (och stark) öl i rätt stora mängder.

Positivt överraskade så började vi dricka och prata och dricka och prata osv. Höjdpunkter i samtalen för kvällen var bryggbloopersen och "Pontonius" kammade välförtjänt hem priset. Thomas, Bennys och Anders professionella bryggblooper var även den rätt spektakulär. Det var även kul att Anders gick med på att ställa undan några fat av Cacao Portern för lagring.

Så som det ser ut nu så kommer vi delta i Bryggradio igen inom kort men då med ett mer riktat tema. När det blir av kommer det meddelas på Bryggradios hemsida samt troligtvis på forumen hos SHBF och Humlegården.

Har ni inte lyssnat på senaste episoden av Bryggradio, ta och ladda ned den och sätt igång!

Bilder
Kassar med dyrbart innehåll

Dammig öl är bra öl

Flertalet godsaker i studion

Anders lyssnar noga på Benny

Roligt var det

Inga kommentarer: