onsdag 15 september 2010

Lugn och ro på hembryggarfronten?

Inte då. Bara inte så mycket att skriva om.

Imorgon ska det införskaffas en back lätt-öl som sedan ska "vaskas" alt. konsumeras eller experimenteras med. Vi behöver nämligen fler 33cl-flaskor till flasktappningen av GoD Imperial Porter 2010 som äger rum på söndag.

Dagen innan dess kommer några av oss besöka Malmö för att träffa representanter för Sällskapet Malte som arrangera sin Hembryggarprovning i slutet av Oktober, och tills dess måste vi ju brygga...

Igår beställdes då 13kg malt, 700g humle och två paket jäst till bryggningen av I'm On A Horse DIPA och I'm On A Boat APA som äger rum nästa helg. I'm On A Horse blir vår första Dubbel-IPA så detta ska bli en intressant bryggning. Vi har valt att endast använda malt som extraktgivare och inget socker kommer att tillsättas.

Den 1/10 är det dessutom premiär för Thirty Year Beer och då nästan hela gänget besökte Beer Makers Dinner - Närke i lördags diskuterades bland annat julöl (igen) och möjligheten att göra en Rauch Eis-Bock (eller nåt åt det hållet) i Januari. Vi hade möjlighet att diskutera rökmalt med HåGe och Mikkel och blev instruerad av HåGe att kontakta Micke på Strömsholms Brygghus för mer torvmalts-info vilket vi nu har gjort.

Det rör på sig.

6 kommentarer:

Niklas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Niklas sa...

Går själv i ölbgryggartankar efter att jag och tjejen var på Beermakersdinner i helgen. Finns det några bra böcker du kanske rekommendera?

Mvh
Niklas

Martin sa...

How To Brew av John Palmer bör väl alla hembryggare ha stående. Där finns mycket bra och nyttiga kunskaper att inhämta. Dock är ju detta teori och inte så mycket praktik.

Jag skulle rekommendera att du antigen kontaktar SHBF angående deras kurser i hembryggning eller att du kontaktar någon hembryggare i närheten och frågar ifall du får vara med och titta på en bryggning. Då får man lite praktisk kunskap med.

Niklas sa...

Har faktist planerat att gå en av SHBF kurser till våren, dvs om man får någon plats, var visst rätt populärt.
Vart håller ni till någonstans och brygger? Får man komma dit och kolla kanske?

Martin sa...

Primärt brygger vi i lägenheter på Eneborg men även i Rydebäck ibland. vår kommande bryggning (nästa lördag) är på Eneborg och bryggning efter det är nog julöls-bryggningen och den kommer vara nånstans i mitten av oktober. Självklart kan du få komma och kolla, det är bara att hålla koll på bryggarkalendern (till vänster) och höra av dig när du har möjlighet.

Niklas sa...

Julölsbryggningen låter helt klart intressant. Ska hålla koll på kalendern och höra av mig om jag inte är uppbokad.