lördag 19 september 2009

Sambryggning: En belgisk jävelSom tidigare skrivits om har vi haft planer på att göra en sambryggning med Vagnmakarens Nanobryggeri och nu är det dags.

Söndag den 27e samlas vi hemma hos Patrik för att brygga det recept som gått fram och tillbaka via mail mellan Hugo, Filip, Fredrik och Martin under ett par veckor och igår gjordes en beställning från Humlegården. Receptet inkluderade från början Belgian Strong Ale jäst men då den var slut blev det Belgian Abbey Ale II istället. Vi får inflika ett tack till Svante på Humlegården som faktiskt tar sig tid att se ifall det digitala lagersaldot stämmer med verkligheten när man mailar och frågar, det är kundservice.

Som ni noterar på bilden och kanske har förstått av jästvalen så blir det belgiskt och starkt. Fast att göra en vanlig Duvel-klon är ju rätt tråkigt så nu till det lite speciella: färskpressad äppelmust. Hugo och Filip innehar en råsaftcentrifug som kan förvandla 2,5kg äpplen till 1 liter must. Det blir alltså en Ljus Stark Belgisk Ale med äppelkaraktär. Det ni!

1 kommentar:

JoeG sa...

Låter riktigt kul! Har funderat väldigt mycket på att ta in någon gästbryggare för att få lite inspiration. Lycka till med bryggandet!