söndag 15 mars 2009

Bryggbilder - 14/3 2009

Här kommer några bilder från gårdagens bryggning:

Recept, bryggprotokoll och checklistor är redo för dagen.

Malten till Weizenbocken är krossad ner i mäsktunnan.

Kitteln står på vår nya induktionshäll och värmer upp vatten till mäskningen.

De första litrarna av Weizenbocken lakas ut.

Checklistan gås igenom och fylls i.

Bittern på mäskning...

...samtidigt som weizenbocken fått sin första humlegiv.

Pausunderhållning var Playstation 3 och spelen Street Fighter IV, Little Big Planet och NHL 09.

Bitterns första humlegiv är i.

Den effektiva kylanordningen får ner över 20 liter 98-gradig vört till rumstemperatur på mindre än 5 minuter.

Till slut står ytterliga två tunnor på jäsning.

4 kommentarer:

Pierre sa...

Det händer en hel del bakom bilderna kan jag tänka mig men känns lite som det börjar bli under mer kontrollerade former.

Martin sa...

Ja det var inte lika mycket kaos denna gång :)
Dock blev det rätt mycket "nu händer allt samtidigt" då mäskningen av bittern och koket av weizenbocken slutade ungefär samtidigt, och då vi insåg att vi inte hade fungerande termometrar.

Per sa...

Hej, kul blogg! Jag undrar var ni köpte er Cloer platta? Hur stor kastrull (liter och ca diameter) använder ni och hur lång tid tar det att koka upp efter att ni lakat?

Martin sa...

Cloer-plattan beställde vi från någon tysk webbshop. Numera finns den lite här och var att hitta på internet tror jag. Kastrullen ligger på 36 liter och går att hitta på Humlegården.
Beroende på vilken öl som bryggs och dess volym ligger vi på ca 45-60 minuter från lakning till kok.