måndag 13 augusti 2012

Vi har skaffat lokal och bildat förening

Under senaste året har behovet att ha en fast plats att brygga på ökat. Mer utrustning och fler bryggningar har lett till mycket åka och bära saker hit och dit.
Det har dessutom lett till lite onödigt slitage på utrustningen.

Lite sporadiskt har vi kollat runt bland utbudet i Helsingborg och ringt på ett par lokaler men det var inte riktigt någon som kunde uppfylla det vi ville ha. Antingen saknades vatten, eller avlopp, eller toalett osv. Men till slut hittade Patrik en lokal som verkade passa.

Veckan innan midsommar besökte Patrik, Martin och Fredrik en källarlokal i Helsingborg där allt ovanstående fanns, och lite till. Bakom en ordentlig dörr fanns en ljus källarlokal på 50kvdm där det vid tillfället bedrevs försäljning av diverse sportartiklar.

Efter att ha gått husesyn och pratat med förvaltaren om vad vi sysslade med m.m. tog Patrik lite bilder och spred ut dessa tillsammans med de ekonomiska detaljerna till resten av gänget. Inom kort kunde vi enas att detta var nog det bästa vi kunde hitta med våra krav i dagsläget.

Sagt och gjort, vi anmälde officiellt vårt intresse och satte igång med allt det praktiska.
Vissa saker behövde lösas. För att inte lämpa över allt ansvar på en person behövde vi starta en förening.
Förslag på stadgar skissades på och den 27/6 hade Helsingborgs Hembryggargille sitt konstituerande föreningsmöte.
Kopior på stadgar och protokoll skickades raskt in till Skatteverket och 11/7 var vi officiellt en ideell förening med organisationsnummer och allt.

Nummer och dyl skickades in till förvaltaren och inom kort kom ett kontrakt på lokalen som skrevs på och skickades in. Häromdagen trillade det in påskrivet och klart med tillträdesdag 1/9. Vi har även nu skaffat bankkonto, valt in två nya medlemmar (mer om dessa kommer framöver) och nu är det försäkringen och elabonnemanget kvar som ska fixas.

Sedan är det "bara" att fylla upp lokalen med utrustning och möbler och allt annat vi behöver. Flyttblogg lär väl komma!

Bilder:
En trappa ned till en ordentlig dörr
Ljust och fräscht
Snart är det annan utrustning i lokalen

Lokalen innehåller toa/dusch, f.d. bastu och pannrum/lager

Blivande kokutrymme? Borde klara fukt och värme!
Ordentlig köksdel i ena hörnet av lokalen

6 kommentarer:

Stefan - Ölsvammel sa...

Det där ser ju riktigt bra ut. Grattis till föreningsbildandet och ser fram emot att prova era brygder från den nya lokalen.

Martin sa...

Det kommer nog bli riktigt bra tror vi. Visst, det kostar klart mer än att brygga i käket men fördelarna väger upp ordentligt. Som att vi t.ex. kan ha upp till 8 deltagare på kurserna!

Pettsson sa...

Hur inpyrd är bastun? Jag tänkte om det nu räckte att hänga citronskal över bryggden för att det skulle ta smak...

Martin sa...

Bastun var inte för inpyrd vad vi kommer ihåg, annars får vi vädra den lite. Blir nog primärt kok där inne, alt. nån form av förråd.

Fear Wolf Brewery sa...

Kommer ni brygga större batchar nu när ni blir fler? :)
/Peter

Martin sa...

Planen är att utöka bryggverkets storlek, kanske inte direkt men det kommer nog ske under hösten, lite beroende på vilken typ av utrustning vi väljer.