Vår bitter - Afternoon Bitter - blev drickfärdig förra helgen men det har varit lite tyst om den. Meningarna har varit delade men kring samma utgångspunkt. Den var OK men...
Ja, ungefär så. Personligen har jag upplevt dofter som gått från banantoner till jäst till sprit. Ingen av de tre testade flaskorna har smakat helt lika, trots bara någon enstaka dag mellan provtillfällen. Den har blivit bättre, lite mildare, men är den bra?
I värsta fall är det den höga alkoholhalten på 6.9%, som är en bit högre än den maxhalt på 6.4% som SHBFs öltypsdefinition för 2009 anger, som kan vara den bidragande orsaken. Kan den 5 veckor långa jäsningen vara orsaken? Vi får se hur Weizenbocken smakar...
2 veckor sedan
1 kommentar:
Aldrig kul när det inte blir som man tänkt! Skönt att det inte bara händer mig, varje bryggning är en lektion på ett eller annat sätt.
Skicka en kommentar