Nu har Raus IPA v1.0 testas vid "rätt" temperatur och med aningens mindre förkylning!
Även om vi redan nu har en överblick av vad vi ska ändra på till nästa bryggning av denna så är resultatet positivt. RIPAn har en frisk och behaglig doft med toner av citrus och är grumlig och bärnstensfärgad (ofiltrerat såklart). Till skillnad från APAn har IPAn rejält med skum vilket nog beror på att vi ökade sockermängden till sockerlagen denna gång. Skummet låg kvar rätt länge med.
Smaken är lätt men frisk och bitterheten är riktigt bra. Vi kommer försöka hålla oss runt 60 IBU även i framtiden. Kort sagt är detta en god öl som vi vet att vi kan få bättre. Receptet ska justeras en del och vi ska nog minska på antalet humlesorter.
2 veckor sedan
3 kommentarer:
Trevligt att höra!
Att skummet blev bättre än RAPAn tror jag beror på att det nog råkade droppa fettpartiklar i koket när vi bryggde hemma hos Patrik.
Det kan nog ha med det att göra. Vi kokade ju öppet i vardagsrummet hos oss. Har idag även testat bittern. Den var rätt god dem med.
Ok!
Ser fram emot att testa bittern och weizen. Vi tänkte ge oss på det nästa vecka. Den som väntar på något gott :-)
Skicka en kommentar