måndag 3 maj 2010

Nu funkar Inventarielistan igen - Nördigt inlägg

Under snart en månad har vår Inventarielista inte fungerat som den ska. Eller, rättare sagt hade inloggninssystemet slutat fungera.

Orsaken till detta var att One.com som Inventarielista ligger hos hade uppgraderat sin PHP-version på servern från 5.2.5 till 5.3.0. Detta ledde i sin tur till att en av funktionerna som hanterar användarinformation vid checken av inloggningen inte stöddes längre. Efter att ha klurat ut en alternativ hantering som inte innebar för mycket omskrivning av koden spenderades söndagen med att koda lite PHP.

I samma veva hittades ett par instanser av inkonsekvent tidshantering av systemet vilket ledde till ytterligare fel. När detta nu är korrigerat kan vi konstatera att det går att logga in och uppdatera råvaror och flaskor, något som verkligen behövts och verkligen underlättar när vi ska koordinera våra beställningar från Humlegården.

Med detta sagt går jag ned i källaren och inventerar tomflaskor och malt.

1 kommentar:

Fredrik K sa...

På tal om flaskor så har jag gjort rent de 4st backarna med tomflaskor från SM. Därutöver har jag nog 1 1/2 back till med rengjorda flask. Jag får uppdatera inventarielistan känns det som :-)