torsdag 11 februari 2010

Spontanköp hos Humlegården

Sedan Humlegårdens Ekolager började använda Twitter så har spontanhandlandet ökat. Den 14e januari dök detta upp i min feed:
Inleverans från Wyeast. Alla jäster åter i lager + tre nya tillfälliga (Rogue Pacman, Schelde, Thames Valley II). http://bit.ly/7k5LyN

Eftersom vi gillar Rogue och noterat att Pacman verkar vara en bra jäst var det bara att köpa. Att vi inte visste vad vi skulle brygga med den var ett sekundärt problem. I samma veva inhandlades ett paket Motueka-humle vilken hade några egenskaper jag blev sugen på:
1. Citruskaraktär.
2. Från Nya Zeeland
3. Roligt namn

Efter att ha läst på Fabrikör Ekstedts blogg om hans bryggning av en Strong Ale med NZ-humle så diskuterades det på morgonpendeln. Rogue gjorde en Strong Ale som vi alla (Martin, Victoria, Christian O) gillade - Double Dead Guy Ale. Skulle vi kanske kunna göra något likande?

För att inte pilla för mycket med förkulturer och annat finns nu ett recept på en Strong Ale på ca 7% med Pale Ale-, Crystal-, Münchner- och Pale Chocolate Malt samt med Cascade och Motueka-humle som ska bryggas av det morgonpendlande gänget nu på lördag.

1 kommentar:

Manker sa...

Detta låter som det kan bli gott. ni kanske redan har tittat på
http://www.nzhops.co.nz/varieties/motueka.html

drack lite nya zeeländsk öl tydligen och fastnade för en där, så skulle se om var samma humle (icke, vara bara saaz i den, vilket motueka har lite i sig).

men blir kul att höra hur det blev, lycka till!