tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post5318296265057862749..comments2023-10-25T17:28:02.943+02:00Comments on Hembryggarbloggen - Helsingborgs Hembryggargille: Bryggning - Pilsnergubbens PilsMartinhttp://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-69484164895811068082012-09-27T15:25:00.773+02:002012-09-27T15:25:00.773+02:00Ekstedt: Nej jag förstår inte heller språkligheten...Ekstedt: Nej jag förstår inte heller språkligheten men det kan vara en gammal beskrivning som numera har blivit ett egennamn.<br />Men i vår pils var den på mellantidig, mellansen och sen.<br /><br />Pierre: Du missar en massa trevliga saker. Vårt bryggargäng vet hur man roar sig.<br />Patrik Jhttps://www.blogger.com/profile/14795574598443648129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-50219831645644103812012-09-27T15:14:38.250+02:002012-09-27T15:14:38.250+02:00En väldigt trevlig humlesort är det hursom.En väldigt trevlig humlesort är det hursom.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-65514670624235301002012-09-27T15:13:26.475+02:002012-09-27T15:13:26.475+02:00Oh oh oh! Top Secret! Oh oh oh! Arkadspel! Oh oh o...Oh oh oh! Top Secret! Oh oh oh! Arkadspel! Oh oh oh! Öl!Pierrenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-51909244173380767272012-09-27T15:04:55.314+02:002012-09-27T15:04:55.314+02:00Okej, jag har alltid trott att det var en felstavn...Okej, jag har alltid trott att det var en felstavning med "Mittelfrüher" men det verkar som båda varianterna används i officiella sammanhang.<br /><br />Språkligt förstår jag det dock inte, "halvtidigare"?Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-21637795495543273492012-09-27T14:24:11.996+02:002012-09-27T14:24:11.996+02:00Hej!
Under bryggdagen doftar vörten. Det är en sö...Hej!<br /><br />Under bryggdagen doftar vörten. Det är en söt, brödig doft som har lite olika doftnyanser beroende på maltsammansättningen, och är klart olik doften av öl.<br /><br />Vi ser till att vädra under bryggdagen så försvinner "det värsta", men som med alla dofter blir man rätt immun.<br /><br />Som längst har doften efter bryggningen suttit kvar till dagen efter, men då har vi bryggt "instängt" och dessutom ofta gjort två öl (dvs längre bryggdagar).<br /><br />Därefter är det borta!<br />Under jäsningen (som med fördel i en lägenhet sker i badrum pga ventilation) doftar det inte alls speciellt mycket, vilket är synd för det är då de riktigt trevliga dofterna börjar komma.<br /><br />Men kort sagt, efter över 3 års bryggande i lägenheten så sitter inte doften kvar...Martinhttps://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-17167981896785390892012-09-27T14:17:12.839+02:002012-09-27T14:17:12.839+02:00Hej!
Konstig fråga. Min sambo vill ha en egen ölhe...Hej!<br />Konstig fråga. Min sambo vill ha en egen ölhembryggarmaskin-grej (jag kan inget om sånt) Min oro är att det ska lukta i hela lägenheten och att denna lukt även ska sitta i. Jag är inte alls förtjust i öllukten. Ni verkar ha kunskap i ämnet så jag skulle bli jätteglad för ett svar om lukten.<br />Tack!<br />//Anna<br />annasohman@hotmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-86596646996348205802012-09-27T07:16:16.639+02:002012-09-27T07:16:16.639+02:00Enligt "Hopfenpflanzerverband Hallertau"...Enligt "Hopfenpflanzerverband Hallertau" heter den Hallertauer Mittelfrüer så du får ett ½ rätt.<br />Och klart att det skall stå så rätt som möjligt på bloggenPatrik Jhttps://www.blogger.com/profile/14795574598443648129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-23921477201528051482012-09-26T22:55:43.188+02:002012-09-26T22:55:43.188+02:00Trevligt inlägg, får kanske lägga till lite fler b...Trevligt inlägg, får kanske lägga till lite fler bilder, och eftersom herr Ekstedt påpekar det så korrigerar vi namnen :)Martinhttps://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-29705656954270062712012-09-26T21:51:38.595+02:002012-09-26T21:51:38.595+02:00Den där skulle jag vilja prova! Vi måste utbyta br...Den där skulle jag vilja prova! Vi måste utbyta brygder snart.<br /><br />Sedan måste jag vara en liten Messerschmidt och påtala att det heter Hallertauer Mittelfrüh och inget annat.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.com