tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post8484381730709991183..comments2023-10-25T17:28:02.943+02:00Comments on Hembryggarbloggen - Helsingborgs Hembryggargille: FörkulturMartinhttp://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-9949871141483352442009-04-13T08:59:00.000+02:002009-04-13T08:59:00.000+02:00Glöm inte att uppdatera idag :-DGlöm inte att uppdatera idag :-DVictoriahttps://www.blogger.com/profile/04192243630010633004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-82673526639584762032009-04-09T18:46:00.000+02:002009-04-09T18:46:00.000+02:00Efter diverse påläsning i ämnet och foruminlägg ha...Efter diverse påläsning i ämnet och foruminlägg har jag kommit fram till att någonstans runt 2-3liter vört med OG 1040 hade resulterat i en tillräcklig stor populationsökning i vår förkultur.<BR/><BR/>Så vårt försök är inte helt rätt. Egentligen behövs alltså en större förkultur. Nu får vi se om det hinns med. Annars får vi prova med den jäst vi har och se hur väl det jäser ut när det är dags.<BR/><BR/>En bra sida att använda när man räknar på förkulturer är<BR/>http://www.mrmalty.com/calc/calc.html<BR/>Med nyvunna kunskaper blir det bättre nästa gång :-)Fredrik Khttps://www.blogger.com/profile/08171246020715166497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-43949758572804596622009-04-09T17:18:00.000+02:002009-04-09T17:18:00.000+02:00Det där låter häftigt. Kanske nåt vi bör göra när ...Det där låter häftigt. Kanske nåt vi bör göra när det ska bryggas starkare grejer.Martinhttps://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.com