tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post8336352235657746474..comments2023-10-25T17:28:02.943+02:00Comments on Hembryggarbloggen - Helsingborgs Hembryggargille: Hembryggningsveckan 3Martinhttp://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-61298492021806748342011-02-14T12:22:22.049+01:002011-02-14T12:22:22.049+01:00En viss minskning vid högt OG har vi noterat, men ...En viss minskning vid högt OG har vi noterat, men då vi gjort starka ljusa öl, belgian strong ale och dyl, har vi varit rätt bra på värdena med. Har för övrigt fortfarande inte fått någon feedback från Beersmiths forum.Martinhttps://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-82545182947001679782011-02-12T13:28:52.297+01:002011-02-12T13:28:52.297+01:00Mitt utbyte minskar drastiskt när OG ökar. OG 1050...Mitt utbyte minskar drastiskt när OG ökar. OG 1050 = 80% utbyte, OG 1085 = 69% utbyte. <br />Hälsn// HåkanHåkannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-26251320887322784022011-02-02T07:55:20.202+01:002011-02-02T07:55:20.202+01:00Vi krossar alltid all malt själv men vi ska nog te...Vi krossar alltid all malt själv men vi ska nog testa att krossa den mörkare malten med en annan inställning än just basmalten till nästa "mörkare" bryggning.<br /><br />Jag har skrivit en fråga på BeerSmiths forum om just detta med utbytet från mörkare maltsorter men inte fått något svar där än. I värsta fall kanske man får gå in bland ingredienserna i BS och justera ned utbytet till något som verkar mer stämma med vår verklighet och se hur det blir med de värdena framöver.Martinhttps://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-58528124296015175392011-01-31T15:16:37.321+01:002011-01-31T15:16:37.321+01:00Jag har samma erfarenhet. Jag misstänker att brygg...Jag har samma erfarenhet. Jag misstänker att bryggprogrammet (i mitt fall ProMash) överskattar utbytet från mörkare maltsorter.<br /><br />Krossningen kan förstås spela in; jag märker att jag får bättre utbyte när jag krossar malten själv jämfört med viss färdigkrossad malt.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.com