tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post7406763056149685891..comments2023-10-25T17:28:02.943+02:00Comments on Hembryggarbloggen - Helsingborgs Hembryggargille: Brygging Sommaröl 2012Martinhttp://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-82929116455255809562012-07-01T10:29:48.002+02:002012-07-01T10:29:48.002+02:00Intressant! Tack för det utförliga svaret!
Nu ska...Intressant! Tack för det utförliga svaret!<br /><br />Nu ska vi bara komma igång med fullkornsbryggning själva och göra lite praktiska erfarenheter av all teori. :)Kalle Hårdinghttps://www.blogger.com/profile/05299882502475277929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-44457051887591016232012-07-01T10:10:39.129+02:002012-07-01T10:10:39.129+02:00Ja, det där är något vi hållit på att laborera med...Ja, det där är något vi hållit på att laborera med.<br />First wort hopping var något vi körde med för att det först och främst ger lite (vad vi upplevde) rundare beska och sedan ca 10% mer beska än vanlig bittergiv. Sen doftar det väldigt gott :)<br /><br />Sedan testade vi att börja humla sent. Vi hade en IPA/APA som vi ville ha mycket humlekräm i och hade så mycket humle i att vi inte behövde en ren bittergiv då vi kom upp i våra önskade IBUn. Detta har vi ju fortsatt med. Även detta ger lite rundare beska.<br /><br />Continuous hopping var något vi testade med vår första svarta IPA och även detta gav kompakt och distinkt karaktär trots en kraftig maltbas. CH har vi ju senast applicerat på Cage Around The Sun med mycket gott resultat.<br /><br />Så för IPA och APA kommer vi definitivt att fortsätta med endast sen humling. Sen kommer vi nog kanske inte köra CH jämt men det lär väl hända då och då :)Martinhttps://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-42454637892664849582012-07-01T08:40:55.229+02:002012-07-01T08:40:55.229+02:00Hrm, kommentarsfältet bråkade med mig. Nytt försök...Hrm, kommentarsfältet bråkade med mig. Nytt försök:<br /><br />... 30 min / first wort hopping / continuous hopping. Nog Finns mycket att läsa på nätet, men eftersom ni ju bryggt liknande öl med alla varianterna vore ett jämförande blogginlägg väldigt intressant!<br /><br />Tack för en läsvärd blogg!<br /><br />/kalle.Kalle Hårdinghttps://www.blogger.com/profile/05299882502475277929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-70545290993071014232012-06-30T23:58:10.944+02:002012-06-30T23:58:10.944+02:00Fuilletonen fortsätter! (Nu har jag, hör och häpna...Fuilletonen fortsätter! (Nu har jag, hör och häpna, läst i kapp!)<br /><br />En sak som slagit mig i era recept är varierande humletaktik, särskilt i apor. Jag skulle gärna vilja veta vad ni upplever att det ger för effekt. Jag tänker främst på traditionell bitter-, arom- och smakgiv / att lägga första given vidKalle Hårdinghttps://www.blogger.com/profile/05299882502475277929noreply@blogger.com