tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post50410350211008919..comments2023-10-25T17:28:02.943+02:00Comments on Hembryggarbloggen - Helsingborgs Hembryggargille: Bryggprotokoll - Ingen BlondeMartinhttp://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-71000582081522941122009-02-19T19:09:00.000+01:002009-02-19T19:09:00.000+01:00Dekundärjäsning är enkelt och ingen större risk fö...Dekundärjäsning är enkelt och ingen större risk för infektion om man är noggrann. Ölen har ju nu alkohol som är lite desinficerande. Ska ni tappa på flaska och struntar i sekundärjäsning så är det lätt att grumla upp jästfällningen i primären. Så för att undvika det bör ni omtappa ölet till ny hink i vilket fall innan flasktappningen.<BR/><BR/>lycka till.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-89674900859421213312009-02-03T19:35:00.000+01:002009-02-03T19:35:00.000+01:00Hurra för termometerns återuppståndelse! Då har vi...Hurra för termometerns återuppståndelse! Då har vi två fungerande igen!Martinhttps://www.blogger.com/profile/04983281687799417129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-26593570063047124472009-02-02T22:42:00.000+01:002009-02-02T22:42:00.000+01:00Det kan vi göra. Det finns hur många finjusteringa...Det kan vi göra. Det finns hur många finjusteringar som helst vi kan försöka oss på framöver.<BR/><BR/>Min termometer har återuppstått! Den vaknade till liv och är fullt funktionell igen :-) Den blev väl lite onykter helt enkelt :-PFredrik Khttps://www.blogger.com/profile/08171246020715166497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-20673961860627186342009-02-02T21:44:00.000+01:002009-02-02T21:44:00.000+01:00Även om en sekundärjäsning låter intressant tycker...Även om en sekundärjäsning låter intressant tycker jag vi skall hålla det enkelt denna gång.<BR/>Vi känns ju tillräckligt gröna för att vara glada om vi får ut ett någorlunda välsmakande öl.<BR/>Men sekundärjäsning är typiskt en sådan grej vi skall använda för att förbättra oss.Patrik Jhttps://www.blogger.com/profile/14795574598443648129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5328287021326170849.post-73350614188393754602009-02-02T12:40:00.000+01:002009-02-02T12:40:00.000+01:00Hepp! Har funderat på det här med jäsningen. Har l...Hepp! Har funderat på det här med jäsningen. Har läst lite olika saker och funderar på om vi inte ska sekundärjäsa trots allt.<BR/>Om man sekundärjäser får<BR/>(1)ölen en mindre jästig smak<BR/>(2)blir blankare och klarare<BR/>(3)samt att vissa säger att beska/smak/arom växer in i ölet på ett bättre sätt.<BR/><BR/>Vi kan fundera lite på det. Vad tror/tycker ni andra? Men det är extremt viktigt med hygienen och inget skvalpade! Vår autosiphon passar bra här.<BR/><BR/>Vi kanske ska införskaffa en bra och tålig termometer? Kjell o Company har en som verkar lovande:<BR/>http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx?item=48668&path=552500000,563000000,566000000Fredrik Khttps://www.blogger.com/profile/08171246020715166497noreply@blogger.com